Materialevalgsmøde og tillægskontrakter

Vi har nu fået overstået materialevalg og er endelig nået frem til 99% endelig valg af materialer, placeringer af stikkontakter osv.

Vi var heldige at LR på grund at tidligere små bump på vejen fik os fasttracket i processen om materialevalg. 

Selve mødet omkring materialer gik hurtigere end forventet, det skyldtes vores gennemgribende undersøgelser og besøg hos div. leverandøre for at kigge på materialer. Alle besøg noget der gjorde os klædt godt og grundigt på for at kunne gennemføre materialevalgsmødet med en god viden i baghovedet.

Vi besøgte bla:

 • 1 besøg hos Wicanders i Jylland
 • 3-4 besøg hos Bauhaus, Silvan, Bygma for at se på gulve, vinduer og få inspiration 
 • 2 besøg hos Garant for at kigge på gulve 
 • 3 besøg hos HTH
 • 3 besøg hos Næstved flisecenter
 • 4 demo huse

Kan sige efter mødet, at man KAN IKKE UNDERSØGE for meget inden. Og sørg for at gå LR på klingen, det meste kan lade sig gøre også selvom de siger modsat, derudover har de folk internt der kan hjælpe specialisterne med at designe det man ønsker i forhold til udseende.

Vores badeværelser blev også ændret en smule da konsulenten ikke mente det var helt optimalt som det var tegnet. Dette kunne LR måske lære af internt, at tage en materialevalgskonsulent med fra starten der kan vejlede i husets indretning, så ikke man skal ændre på husets design så sent i fasen, faktisk kunne vi godt se at vi kunne have brugt op mod 10m2 ekstra. Dette ville dog kræve at vi skulle ansøge helt forfra til kommunen og måske betale yderligere til LR

Vi var så heldige vi på vej ud fra LR blev ringet op af HTH der ville booke os til at køkkenmøde, dette kunne lade sig gøre samme dag, så med det samme kørte vi til Glostrup for at kigge køkkender og bryggers efter i detaljer. Selvom man besøger andre HTH lokationer, vil jeg anbefale at man tager imod dette møde hos HTH, det kan hjælpe med at bekræfte ens valg, eller måske give en ideer til nye tilvalg. vi fandt både ny bordplade, og andre måder at stille elementer på som passede os bedre.

Et udvalg af de materialer vi har valgt:

 • Gulve: Wicanders Commercial sand Oak Korkvinyl gulve med lyddæmpning 25års garanti i private hjem
 • Fliser: Metalwood Silicio i 30×60 på gulve og 10×60 på væge
 • Køkken: Next Hvid grebsfrit
 • Massere af tomrør i huset for senere installation af netværk eller højtalerkabler
 • Store vinduer mod Vest i stuen så der kan komme massere af lys ind.

Alt i alt en spænende omgang, afsæt dog en hel dag til mødet med LR og gerne 2-3 timer til HTH, de er godt givet ud.

Efter materialevalget går der ca. 1-2 uger før tillægskontrakten kommer med priser og udkast til samlede ekstraomkostninger. I vores tilfælde blev det billigere end oprindeligt da vi havde skåret carport væk. Og ellers har vi nogenlunde holdt os indenfor budgettet vi havde sat. 

Når kontrakten er revideret og man har valgt til og fra, sendes det hele i underskrevet tilstand ind til LR der går i gang med detailprojektering. Dette tager igen 1-2 uger hvorefter man modtager det tegninger af hus, grund, el osv. som skal godkendes. Det er nu det vi venter på.

En tanke om “Materialevalgsmøde og tillægskontrakter

 1. Pingback: Anonym

Skriv et svar